DroneFyn har altid forsøgt at presse og flytte grænserne for, hvilke opgaver vi kan løse med vores forskellige drone udstyr. Man kan næsten sige, at det ligger i vores DNA, at vi skal være med fremme på de nyeste måder at arbejde på, hvilket har medført projekter som kortlægning af Odense Letbane med drone, 3D model af Storstrøms broen og mange andre spændende projekter.
En ROV (Remotely Operated underwater Vehicle) eller fjernstyret ubåd er som sådan ikke noget nyt. De første kom frem i 1970, og i 1980 begyndte man for alvor at benytte dem, hvor det enten var for farligt for dykkere eller ikke muligt fx på grund af stor dybde.
Siden 2010 har droner (i luften) udviklet sig fra at være hobby legetøj til at være professionelle arbejdsredskaber med komplicerede sensorer og kamera udstyr ombord. Det er bl.a. det, vi arbejder med til daglig. Disse teknologier har bredt sig til ROV, som for bare 5-10 år siden kostede flere hundrede tusinde kroner og vejede fra 50 kg og op til mange hundrede kg, til små kompakte men komplicerede mini ROV, der kan bruges til mange forskellige formål under vandet.
En del arbejdsgange og betjenings måder er ret ens, om det er en luft drone eller en undervandsdrone, man taler om, hvorfor DroneFyn nu har valgt at gøre undervands inspektion og opgaver under overfladen til en del af de servicer, vi tilbyder.
Anvendelses muligheder:
Vores Mini ROV er meget velegnet til forskelige typer for inspektion. Vi har et 4K live feed til overfladen, og vi kan montere flere kameraer i forskellig retning, og det samme med lys, alt efter opgaven. Vi kan lave inspektion på havne anlæg, bro anlæg, skibe, dæmninger og meget mere.
Som med luft droner kan vi med undervandsdrone vise fagfolk eller andre et live feed fra under overfladen. Dykkere kan fotografere og så aflægge rapport, hvilket kan være fint, men vi kan kaste et live feed op, så flere kan se med live, og det kan give en bedre og hurtig afklaring af mulige problemer.
Med undervandsdrone kan vi dykke dybere end normale dykkere men også være længere tid i et område, der skal dokumenteres. Vores ROV kan dykke ned til 100 meter, og vi kan arbejde effektivt i op til 4 timer ad gangen, før der skal skiftes batteri, hvilket tager et par minutter, og så kan vi arbejde videre.
Med en gribeklo kan vores undervandsdrone samle mindre ting op fra bunden. Det kan være et ur, et smykke, en pung eller andre værdifulde ting som tabes i vandet, hvor undervandsdronen kan indsættes og finde det og bringe det tilbage til overfladen. Gribekloen kan også bruges til at anbringe krog eller magneter på større emner, der herefter kan trækkes op til overfladen.
Med andre ord, der er masser af indsats muligheder, og vi vil arbejde på at udvide og udvikle forskellige metoder til, at undervandsdronen kan benyttes på i fremtiden.
At operere med en undervands drone eller ROV betyder at der er et større efterfølgende arbejde med at rengøre og gennemskylle dronen specielt hvis der er tale om dyk i saltvand. Dette medfører at modsat vores opgaver med droner i luften at prisen for første time er noget dyrere end de efterfølgende timer, for at dække det arbejde ind der skal fortages efter hvert dyk. Se nærmer i vores aktuelle prisliste.
Har du en opgave under vandet så giv os et ring og lad os se, om det er noget, vi kan hjælpe med.