FAQ – Priser

Vi har lavet denne side for at forklare vores kunder og evt. kommende kunder lidt om, hvad der ligger til grund for vores priser, hvad vores kunder kan forvente, og endelig har vi samlet en række spørgsmål, som vi ofte hører fra vores kunder.

De fleste kan forholde sig til, at ikke 2 opgaver er 100% ens. Men man skal også huske, at 2 drone operatører heller ikke kan løse den samme opgave 100% ens. En drone ydelse er ikke en standardiseret vare, som er identisk som f.eks andre varer, vi køber. 

Derfor handler det ikke nødvendigvis om, hvem der er dyrere eller billigere med en ydelse, men hvad man reelt får for sine penge. For DroneFyn er det vigtigt, at vi altid skal være pengene værd for vores kunder, når vi løser en opgave.

DroneFyn har kommercielt solgt drone ydelser siden 2013, og derfor er vi blandt de mest erfarne og rutinerede drone operatører i Danmark. Vi flyver mange hundrede opgaver hvert eneste år, og vi har arbejdet for et hav af store og små virksomheder, såvel som offentlige kunder. 

DroneFyn har base i det sydfynske men arbejder over hele landet. Vi har et hold af dedikerede medarbejdere, der giver os mulighed for at være flere personer på samme opgave eller løse flere opgaver rundt i landet på samme tid. Alle vores medarbejdere er som minimum uddannet som drone pilot og har dronebevis. Derudover har vi iblandt os en meget bred fagviden inden for de forskellige typer opgaver, vi løser. 

At vi både af vores eksisterede kunder men også af os selv anses for at være et seriøst og troværdigt drone firma ses af, at vi både har vores priser synlige på websiden, men også at vi som et af de eneste drone firmaer arbejder med en kunde tilfredsheds garanti. Det tilbyder vi naturligvis kun, fordi vi ved, at det arbejde vi laver er i en ordentlig kvalitet, og vi overholder de aftaler, vi laver med vores kunder.

En sidste ben i DroneFyns forretnings strategi er, at vi skal have det rigtige ”værktøj” til opgaven. En drone er ikke bare en drone. Man kan få ganske fine hobby droner til 5000 kr. og opefter. Selv om man kan være heldig og få et godt billede eller videoklip med en sådan, så er det ikke muligt at lave en konsistent kvalitet med hobby droner. Derudover er der droner, der er lavet til at løse en specifik opgave og ikke andet. Det gør den så også bedre eller hurtigere end andre droner. Et eksempel på dette er vores Sensefly Ebee X, som er en rendyrket kortlægnings drone, og som ikke bruges til andet. Et andet eksempel er vores to Inspire 2 droner, der pt. er de bedste droner til foto og specielt video. DroneFyn bruger hvert år et anseligt beløb på at vedligeholde og udskifte droner og kamera, så vi altid har de bedst mulige værktøjer til rådighed. Det kommer naturligvis vores kunder til gode i forhold til den kvalitet, de kan forvente, når de bestiller hos os.

FAQ:

Vi har samlet nogle spørgsmål, som vi ofte får stillet, så andre også kan få disse svar.

Jeg har fået et tilbud på en drone opgave, som er billigere end hvad DroneFyn tilbyder i prislisten, kan I lave det billigere?

Vores prisliste er baseret på et par faste priser samt ydelser ”i løs vægt” afregnet efter tidsforbrug. Vi vil altid gerne komme med en estimeret pris eller et tilbud, det sidste kræver dog, at der forligger en detaljeret beskrivelse af, hvad opgave vi skal løse. Man skal også have for øje, at hvis der skal afregnes pr. time, at nogle dronefirmaer afregner pr påbegyndt time. DroneFyn afregner efter 1st time pr. påbegyndt kvarter, og det kan betyde en del for den endelige pris, hvis der fx er brugt 1 time og 10 minutter på opgaven. Endelig kan der være forskel på, hvor lang tid man egentlig skal bruge på at løse en opgave. Her er det vores oplevelse, at vi med vores mange års erfaring ofte kan bruge mindre tid ikke kun i luften men også med den efterfølgende databehandling eller redigering, end nogle af vores kolleger bruger. Det har naturligvis også betydning for, hvad den samlede pris ender med at blive.

Når jeg vælger DroneFyn til at løse en opgave, hvordan må jeg så bruge foto, video, data osv.?

Hos DroneFyn er både råmateriale såvel som det, vi redigerer eller databehandler kundens ejendom (ophavsret), når vi har modtaget betaling for opgaven. Altså kunden kan bruge det lige nøjagtig, som det passer kunden. DroneFyn kan ikke gensælge kunders materiale til andre kunder.
Eneste ting, vi forbeholder os er (med mindre andet aftales), at vi gerne vil have lov til at bruge et foto eller et videoklip som reference for vores arbejde, hvis det giver mening for os.

Jeg synes det er dyrt at få en drone forbi min ejendom og få optaget video og fotos. Hvorfor er det så dyrt?

Der er mange grunde til, at en drone ydelse koster det, den koster hos os. DroneFyn er et professionelt veletableret dronefirma, der arbejder fuldtid med drone opgaver. Vi afregner moms, vi betaler rimelige lønninger til vores ansatte, og vi planlægger altid at overholde de gældende regler for droneflyvning. Kan du finde en drone pilot, der har et hobbyfirma hvor vedkommende laver lidt drone arbejde i fritiden og flyver med en hobby drone, der kan tilbyde en lavere pris for en opgave end os? – ja det kan du ganske givet! Men det er ikke ensbetydende med, at du får mere for dine penge!

Jeg har fået lavet en Foto & Video pakke til 3.000 kr. (inkl. moms). Piloten var på min adresse ca. 45 minutter – det virker som en meget høj timeløn!

DroneFyn har lavet nogle pakkeløsninger, hvor alt er inkluderet. I en foto & video pakke er der således inkluderet: Planlægning og forberedelse inden flyvning i det omfang det er nødvendigt. Transport (frem og tilbage) i Svendborg og Faaborg-Midtfyns kommune, tiden der bruges på stedet til at optage, tiden der bruges på redigering af foto og video (typisk 2-3 timer). Hertil kommer så upload til af færdigt resultat til Dropbox og Vimeo, samt evt. mindre rettelser, hvis kunden ønsker det. En foto & video pakke kan vi således let bruge 3-5 time på, og dertil kommer transport omkostninger. Så desværre nej, vores timepris på de opgaver er ikke på den anden side af 3.000 kr. pr time.

Hvilke kvaliteter kan DroneFyn optage i, og i hvilken kvalitet/format afleverer I det færdige resultat?

DroneFyn optager som udgangspunkt altid i 4K. Vi kan optage i op til 6K i spillefilm kvalitet (CinemaDNG 14 bit), men det er tungt at redigere og arbejde med efterfølgende. Kunden kan selv vælge at redigere rå klip eller fotos, vi optager, eller vi kan gøre det. Normalt afleverer vi video i FullHD (1920 x 1080p), men vi kan levere i det format og den kvalitet, som kunden ønsker.

Jeg har hørt, at hvis man får lavet en drone opgave, og dronefirmaet ikke har fulgt de regler, der foreligger for brug af drone, at det også er ulovligt at have dem liggende på sin webside eller Facebook, er det rigtig?

DroneFyn gør meget ud af at planlægge og udføre opgaver efter de gældende drone regler. Som seriøs drone operatør har vi simpelthen ikke noget valg i den retning. Vi har ikke hørt om firmaer eller privatpersoner, der har fået en straf for at have drone video eller fotos liggende på en webside, som er ulovligt optaget, med mindre det er dem selv, der har optaget dem. Men bruges ulovligt optaget materiale kommercielt fx en virksomheds præsentation, reklame, eller hvad det nu måtte være, har vi hørt om tilfælde, hvor Politiet har bedt firmaet om at tage det ned. Den situation skal vores kunder ALDRIG komme i, og det er ikke en måde, vi vil arbejde på. Derfor er der med mellemrum også opgaver, vi bliver nødt til at takke nej til, fordi vi simpelthen ikke kan løse dem på en forsvarlig eller lovlig måde.

Jeg har en opgave der skal løses hurtig, kan DroneFyn klare det?

Vi gør meget for at få løst opgaver til tiden, også haste opgaver der kommer ind med kort deadline. Her har vi en klar fordel i, at vi er flere der kan flyve og vi har mange droner i vores drone flåde. Vi kan naturligvis ikke trylle med vejret, og er der tale om kraftig regn eller blæsevejr, kan vi heller ikke løse en opgave, men bortset fra det, er det sjældent, vi ikke finder en løsning for vores kunder, selv med kort varsel.

Jeg har en opgave i Nordjylland, kan DroneFyn løse den?

Vi løser opgaver over hele landet. Men det er klart, at en opgave fx af en times varighed i Nordjylland vil blive forholdsvis dyr, da vi skal køre mange km og bruge meget tid på den kørsel. Vi har en del rigtig gode kolleger landet over, og hvis arbejde vi kan stå på mål for. Hvis opgaven er af en sådan karakter, at for stor en del af prisen udgøres af transportomkostninger, så vil vi hellere hjælpe kunden til at bruge en af vores kolleger, der ligger tættere på og dermed får en bedre pris på opgaven. Det er således fortrinsvis enten længere varende opgaver eller specielle opgaver, ikke mange andre kan løse, som vi kører langt efter.

Hvordan beregner DroneFyn transportomkostninger? og hvad koster det fx at få DroneFyn til at løse en opgave i Fredericia havn?

DroneFyn beregner transportomkostninger på følgende måde: Antal km fra Sydfyn til optagested og retur x 4,00 kr. Derudover koster det 750,- kr. i timen for den tid vi bruger på denne kørsel. Vi bruger Krak.dk til at beregne afstand og køretid. Fra vores firma adresse til Fredericia havn og retur er der 159 km x 4,00 kr. = 636,- kr. Køretiden er opgjort til ca. 1 time hver vej hvilket vil sige 2 x 750,- kr. I alt 2.136 kr. Til Sjælland kommer omkostninger til bro oven i. Så derfor giver det sig selv, at mindre opgaver laver vi primært på Fyn, mens større opgaver eller opgaver, der kræver specielt udstyr eller viden, kører vi både til Jylland og Sjælland.